11 Eylül 2016 Pazar

Suya Dayanıklı iPhone 7 Garantiye Girmiyor

Geçtiğimiz günlerde görkemli bir şekilde tanıtımı yapılan iPhone 7 ve en yeni özelliği olan suya dayanıklılığı olmasıydı. Ancak Apple'dan yapılan açıklamaya göre yeni iPhone 7 modelleri su bazlı hasarları garanti kapsamı dışında tuttu. 

Apple’ın yeni iPhone modelleri iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın en yeni ve önemli özelliklerinden biri de suya ve toza dayanıklı olduğunu gösteren IP67 sertifikası oldu. Bu sertifika ile iPhone 7 modelleri bir buçuk metre su altında 30 dakika kadar dayanabilecek.

Ancak iPhone 7 sahibi olduğunuzda telefonunuzu ıslatmak istemeyeceksiniz. Çünkü yeni gelen bilgilere göre Apple, sudan kaynaklanan hasarları garanti kapsamına girmediğini söylüyor.

Apple’ın bu kararı kullanıcıları kızdırabilir ancak şirket bu konuda yalnız değil. Samsung da Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modellerinin IP68 sertifikası olmasına rağmen sudan kaynaklanan hasarları garanti dışı bırakıyor. 


Bunun yanı sıra yıllardır amiral gemilerinde suya ve toza dayanıklılık sunan Sony de, geçen yılki amiral gemisi Xperia Z5’in suya ve toza karşı en iyi koruma sağlayan IP68 sertifikasına sahip olmasına rağmen resmi sayfasında,” Cihazı tamamen su altına koymak ya da deniz suyu, tuzlu su, klorlu su veya sıvılara maruz kalmamalıdır. İstismar ve cihazın uygunsuz kullanımı garantiyi geçersiz kılacaktır.” Uyarısında bulunmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız İşin Teşekkürler.