17 Ağustos 2016 Çarşamba

Adil Kullanım Kotası ( AKK ) Dolunca Hız Artacak

Adil Kullanım Kotası ( AKK ) yükseltmeye çalışan BTK Kota dolduktan sonra düşürülen hızın yükseltilmesi için çalışma başlattı.


Bu konuda çalışmalarını sürdüren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK, Adil Kullanım Kotası AKK hakkında limit yükselmesi için çalışmalarına devam etmektedir.

Adil Kullanım Kotası denince: Sınırsız internet diye satılan ancak kullanıcıları yine de sabit kotaya bağlayan ve o kota dolunca internet hızını yavaşlatan bir sistemdir.



AKK Hızı Artacak

BTK'nın yeni düzenlemede en azından düşürülen hızı 2 Mbps artırarak, 3seviyesinden 5 Mbps'e çıkarması bekleniyor. Kotalarda ilk aşamada pek değişiklik görmeyebiliriz ama hızlarda az da olsa iyileştirmeler görülecek gibi.

AKK Bitecek, Optimize Edilecek
BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, bu konuda bir düzenleme yapacaklarını belirterek, “Tüketici taleplerini dikkate alacağız. Operatörleri, hızı artırmaya davet ediyorum. Adil kullanım kotası makul seviyelere çekilecek” dedi.

Tüketici talepleri ve altyapıya uyumlu düzenleme yaparak kamuoyu görüşüne açacaklarını kaydeden Sayan, kotanın kaldırılmasının şimdilik mümkün olmadığını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız İşin Teşekkürler.