13 Nisan 2016 Çarşamba

Ve HTC'nin amiral telefonu: HTC 10

HTC'nin yeni amiral telefonu HTC 10 ortaya çıktı. İşte HTC 10'un teknik özellikleri, çıkış tarihi ve fiyatı...

HTC'nin yeni üst seviye telefonu HTC 10, birçok sızıntının ardından az önce resmi olarak tanıtıldı. Tayvan merkezli firma, amiral gemisinin isminden "One" ve "M" sözcüklerini atarak daha temiz bir isim olan HTC 10'u tercih etti.

HTC 10 tamamen metalden oluşan üst kalitedeki gövdesini korurken, kenarlarını daha parlak hale getiriyor ve ön yüzünde, home tuşuna entegre edilmiş bir parmak izi okuyucusu sunuyor (kullanmak için basmadan parmağınızı değdirmeniz yeterli oluyor). Telefonun ön yüzündeki HTC logosunun eksikliği, dikkat çeken detaylardan.

Telefonun 5,2 inç'lik Super LCD 5 ekranı QHD (Quad HD - 2.560 x 1.440, 564ppi) çözünürlük sunuyor. İşlem gücü ise Qualcomm'un Snapdragon 820 işlemcisiyle sağlanıyor. 4GB RAM ile gelen HTC 10'un üzerinde Android Marshamllow yüklü. Cihaz, HTC'nin özel kullanıcı arayüzü Sense'in en son sürümüyle geliyor. Bu sürüm size daha çok kişiselleştirme olanağı sunuyor.

One M9'da Ultrapixel'den vazgeçip 20MP'lik kameraya yer veren HTC, eski günlerine geri dönerek HTC 10'da 12MP'lik Ultrapixel kameraya yer veriyor (HTC, bu kamerayı UltraPixel 2 olarak adlandırıyor). Lazerli otomatik odaklanma, optik görsel dengeleme (OIS), çift tonlu LED flaş, f/1,8 diyafram ve 26mm odak uzunluğu, kameranın özellikleri arasında. 5MP'lik "Ultraselfie" ön kamera ise dünyanın ilk OIS destekli ön kamerası olma iddiasına sahip. Yeni kameraların nasıl bir performans sergilediğini biz de merak ediyoruz.

HTC 10'a dahil edilen BoomSound Hi-Fi Edition, çift hoparlörle müziğin keyfini çıkarabileceğiniz anlamına geliyor. Hoparlörlerden biri tiz seslere, diğeriyse bas seslere yoğunlaşıyor. Bunların yanında kulaklık girişine yönelik bir güçlendirici de sunuluyor. HTC 10, 24-bit Hi-Res ses desteğiyle geliyor, yani çok yüksek ses kalitesiyle müzik dinlemeniz mümkün. Firma bunun için kutuya Hi-Res kulaklıklarını da dahil ediyor.

HTC 10'un 3.000mAh kapasiteli pili, çoğu yeni telefonda olduğu gibi sökülemiyor. Pili Quick Charge 3.0 yoluyla, USB Type-C üzerinden hızla şarj etmeniz mümkün.

Fiyatı 2999 TL'yi bulan HTC 10'un Avrupa ve ABD'de Mayıs'tan önce piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız İşin Teşekkürler.