13 Nisan 2016 Çarşamba

Kaybolan Android cihazımı nasıl bulurum?

Şüphesiz Android telefon veya tablet sahiplerinin cihazlarını kaybetmesi, bu hayatta karşılaşabilecekleri en korkunç kabus olsa gerek. 

Öyle ki bazı kullanıcılar için cihazın kaybolması tüm yaşantının durması anlamına geliyor. Peki; kaybolan Android cihaz nasıl bulunur? İşte bunun en kolay yolu.

Hem iş hem de normal yaşantımızda kullandığımız akıllı cihazlar tam anlamıyla hayatımızın önemli araçlarından birisi haline geldi. Peki ya akıllı cihaz kaybolursa?

Özellikle Android kullanıcıları 'kayıp cihazın bulunması' konusunda çok şanslılar. Bunun için Google'ın oldukça kolay bir yöntemi bulunuyor.

Aşağıda kaybolan akıllı cihazı Google aracılığıyla nasıl bulacağınızı anlattık.

1- İlk olarak Google'a akıllı cihazda kullanılan aynı hesap bilgisi ile giriş yapın.

2- Google arama kutusuna 'where is my phone' yazıldığında telefon lokasyonu görülebiliyor. Ancak bunu yaptığımızda muhtemelen Türkiye desteği olmadığı için bir sonuç alamadım. Bunun yerine Google Device Manager (Android Cihaz Yöneticisi) sayfasına girebilirsiniz.

3- Cihazınının konum (GPS) özelliğinin aktif olduğundan emin olmalısınız. Sayfada biraz bekledikten sonra cihazın en son konumunu görebiliyorsunuz.

4- Bu servisin özellikleri sadece telefon bulma ile sınırlı değil. Telefonunu evde ya da işyerinde bulamayanlar için ''Çaldır'' özelliği kullanılabiliyor. Bu özellik, telefon sessizde olsa bile ses özelliğini açıyor ve telefonun 5 dakika boyunca en yüksek ses seviyesinde çalmasını sağlıyor.

5- Google, telefonu çalınan kullanıcıları da unutmamış. Çalınan telefondaki bilgilerin güvenliği için ''Telefonu Kitle ve Herşeyi Sil'' seçeneği kullanılabiliyor. Bu seçenek tercih edildiğinde uzakta olan telefondaki tüm bilgilerin silinmesi sağlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız İşin Teşekkürler.