5 Eylül 2016 Pazartesi

Samsung Galaxy Note 7 Blançosu Açıklandı!

Samsung Galaxy Note 7 satışını durudurulmasının ardından mali yükü de ortaya çıkmış oldu. Peki bu maliyet ne kadar? Faturası ne olacak?

Geçtiğimiz günlerde patlama ve yanma haberiyle gündeme gelen Galaxy Note 7 satışlarını durdurmuş ve satılan cihazlarını da geri çağırmıştı. Bunun üzerine bir maliyet ortaya çıkaran firma için aslında fazla büyük değil. Peki satışların durdurulması ve bugüne kadar satılan 2.5 milyon Galaxy Note 7 modellerinin geri çekilmesi şirkete nasıl bir mâli yük getiriyor?

Konuyla alakalı daha önce Samsung bölüm başkanı Koh Dong, tam bir miktar söylemese de "yürek parçalayan bir miktar" açıklamasını yapmıştı.

Şimdi ise Credit Suisse Group AG, Daishin Securities Co ve Pelham Smithers Associates analizine göre resmi olarak açıklanmayan bu miktar yaklaşık 1 milyar dolar.



1 milyar dolar kulağa çok büyük bir rakam gibi gelse de, şirketin bu yıl 20.6 milyar dolar kazanmasının beklendiğini düşündüğümüzde Galaxy Note 7 olayı bu miktarın sadece %5'ini götürmüş olacak.

Ayrıca ne olursa olsun müşterlerinin arkasında duran Samsung, iade veya değişim programını uygulayarak aslında bir nevi müşteri odaklı bir duruş da sergilemiş oluyor.

Yine de tabii ki var olan satışların durdurulması ve gelecek potansiyel iadelerle birlikte 1 milyar dolarlık zarar azımsamamak gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız İşin Teşekkürler.