6 Eylül 2016 Salı

Galaxy Note 7 Üretimindeki Şaşırtıcı Gerçek!

Samsung’un geçtiğimiz günlerde tanıttığı Galaxy Note 7 akıllı telefonlarını, pillerdeki sorunları nedeniyle telefonları geri çağırması gündemden düşmüyor. Ancak Samsung için daha çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Edinen bilgilere göre yüksek özellikli phablet telefonun patlamalarına sebep olan pilin sorumlusu bir tedarikçi değil. Bu sorunlu pilleri Güney Koreli şirket üretmiş.

Akıllı telefon üretiminde bir numara olan Samsung, teslim sürecinden sonra pilde yaşanan sorunlar nedeniyle Galaxy Note 7 modellerini geri çağırdı ve hatalı pil ile tüm ekipmanı değiştirmek zorunda kaldı. Şaşırtıcı olan şey ise Samsung iştiraki olan Samsung SDI’nin arızalı pillerin büyük bir kısmından sorumlu olması.

Galaxy Note 7’de kullanılan pillerin yüzde 70’i Samsung tarafından üretilmiş. Kalan birimleri ise ATL üretiyor. Önümüzdeki günlerde tedarikçiler önemli ölçüde üretimi arttıracak. Çünkü en azından sorunlar giderilene kadar Samsung kendi üretimini geçici olarak askıya alacak.


Samsung’un bu hatası şirkete 1 milyar dolara yakın bir maliyete mal olacak. Kore Yatırım ve Menkul analisti Lee Seung-Hyuck, sadece Samsung SDI biriminin üçüncü çeyrekte 16 milyon dolar zarar getirebileceğini söylüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız İşin Teşekkürler.