21 Temmuz 2016 Perşembe

Nokia'nın Android Telefonu Sızdırıldı.

Nokia Akıllı telefon piyasasına hızlı bir giriş yapmayı planlıyor. Geçtiğimiz günlerden bu telefonların görüntülerini paylaşmıştık. Söz konusu modellerden birisi kameralara yakalandı.

Bir döneme damgasını vuran ve mobil dünyasında efsaneleşen birçok telefonda imzası bulunan Nokia’nın, akıllı telefon dünyasına döneceğine ilişkin iddialar artık daha yüksek sesle dillendiriliyor.

Arka bölümü kameralara yansıyan telefona tamamı metalden oluşan bir kasa eşlik edecek. Arka bölüm sön dönem birçok akıllı telefonda gördüğümüz tasarım anlayışını yansıtıyor. Alt ve üst bölümde anten şeritleri net bir şekilde görünürken, LED flaş kamera sensörünün üzerine konumlandırılıyor.

Henüz prototip aşamasında olduğu gözlenen telefonun 5.5 inçlik model olduğunu söyleyebiliriz. Nokia’nın Android tabanlı diğer telefonu ise 5.2 inçekran büyüklüğünde olacak.



Yıl sonunda tanıtılması beklenen telefonlara 2K çözünürlüklü OLED ekranlar eşlik edecek. Dört çekirdekli Snapdragon 820 işlemcisinden güç alacak telefonlarda işlemci birimi nihai sürümde Snapdragon 821/823 şeklinde değiştirilebilir.

Android Nougat tabanlı Z-Launcher kullanıcı arayüzü, IP68 sertifikası ve 22 megepiksel arka kamera telefonlara eşlik edecek diğer başlıca özellikler olacak. Gelen haberler 5.5 inçlik modelin 500 dolar seviyeden fiyatlandırılacağı yönünde.

Nokia ile ilgili yeni haberler çıktıkça sizlerle paylaşmaya devam edecegiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız İşin Teşekkürler.