19 Temmuz 2016 Salı

İOS 10 Beta 3 yayınlandı

Apple bugün İOS 10 Beta sürümünü yayınladı.

Sonbaharda final sürümünü yayınlayacak olan İOS 10 beta sürümünde yenilikler mevcut.

İOS 10 beta 3 yenilikleri şöyle;

Sağlık Uygulaması


Sağlık uygulamasında Apple kullanıcıların sağlıkla ilgili yönlerine odaklanmış durumda. Apple anonim veriler elde etmek için “Etkinliği Geliştirin” seçeneğini de bu sebeple kullanıma sunmuş durumda. Yeni özelliklğin ayarlarına Gizlilik > Diagnostics & Kullanım menüsü üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

Kilitleme Uyarısı

iPhone 6s veya iPhone 6s Plus kullanıcısıysanız iOS 10 beta 3 ile birlikte cihazınızı kilitlediğinizde cihazınızda küçük bir dokunsal titreşimi farkedebilirsiniz. Eğer başka bir cihaz kullanıyorsanız da cihazınızı kilitlediğinizde sesli geri bildirim gelecektir.

Klavye Sesleri

iOS 10 beta 1 ile gelen ve daha sonra iOS 10 beta 2 ile birlikte kaldırılan yeni klavye sesi geri dönüş yapmış durumda.
Siri ve Uygulamalar

iOS 10 Beta 3’le birlikte Siri’ye Uygulama Destek bölümü eklenmiş durumda. Bu kullanıcıların Siri ile çalıştırılan uygulamalara erişim sağlamaları ve ayarlamaları yapabilmelerini sağlayacak bir alan.
Touch ID

iOS 10 beta 3 ile birlikte artık ana ekran düğmesine basmadan iPhone’a erişim sağlanabilmesi mümkün. iOS 9’la da görülen bu hoş yetenek aslında çokta yeni değil diyebiliriz.

Hızlı İşlemler

Hızlı İşlemler’e yani uygulama simgesinin üzerine sertçe dokunduğunuzda bir paylaşım seçeneğini görebilirsiniz. Bu seçenek iOS 10 beta 2 ile kaldırılmıştı şimdi geri dönmüş durumda.
Dokunsal Geri Bildirim Sesleri

iOS 10 beta 3 dokunsal geri bildirim seslerinde ortaya çıkan ses çalma sorununu gideriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız İşin Teşekkürler.