13 Nisan 2016 Çarşamba

Windows Mavi Ekran Hata Ekranı Değişti!

Windows'un ilk sürümlerinden itibaren mavi ekran hataları sık sık görülürken, bu konuda Microsoft tarafından yeni bir karar alındı ve bu ekranda birkaç değişikliğe gidildi.

Windows 10 işletim sisteminde yapılan yeni bir güncelleme ile birlikte kişiler artık mavi ekran hatası aldığında hata ile ilgili daha detaylı bilgiyi almak adına QR kodu okutabilmesi mümkün kılındı.

Mavi ekranda QR Kod Dönemi Başladı!
"BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO" ya da "KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR" gibi hataların yaşanması halinde Windows 10 işletim sisteminde mavi ekran hatası görülürken, kullanıcılar bu tür ekranlarda artık hatanın alt bölümünde QR kod üzerinden bilgi alma seçeneğine sahip. Akıllı telefon sahiplerinin ekranda yer alan kodu okutması halinde hata ile ilgili daha detaylı ilgi alınabilen ekranlara erişim sağlanabilecek.

Mavi Ekran Hatası Ne Zaman Oluşur?
Microsoft tarafından resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamalarda özellikle Windows 10 işletim sisteminde 3 farklı durum halinde mavi ekran hatasının verileceği açıklanırken, bu hata sebepleri şöyle açıklanmıştır;
Windows 10 yükseltmesi sırasında
Bir güncelleştirme yüklendikten sonra
Bilgisayarınızı kullanırken sistemsel hatalar nedeniyle

Kişilerin bu tür işlemlerde mavi ekran hatası almaşı mümkün olurken, pek çok kullanıcı için mavi ekran sonrasında bilgisayarın yeniden başlatılması ile kullanım sürdürülmektedir. Fakat mavi ekran hataları çok ciddi sorunlara yol açabileceği için bu konuda mavi ekran hatasının neden sistem tarafından verildiğinin öğrenilmesi gerekir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız İşin Teşekkürler.