18 Nisan 2016 Pazartesi

Apple nihayet App Store'u yeniden elden geçiriyor

Apple'ın 1.5 milyondan fazla uygulama ve oyunun yer aldığı uygulama mağazası App Store'u elden geçirmek için 100 kişilik bir ekip kurduğu söyleniyor.

Ücretli arama sonuçları da yolda..
Mevcut 1,5 milyondan fazla uygulama ve oyunun yer aldığı iOS App Store üzerinde aradığımız şeye ulaşmak son derece zor ancak Bloomberg kaynaklı yeni bir rapor, yakında bu durumun değişebileceğini gösteriyor. Sitenin kaynakları, Aralık ayında Apple’ın küresel pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Phil Schiller'in sorumluluklarının arttırılmasının ardından, App Store'un yeniden düzenlenmesi için 100 çalışanı içeren gizli bir ekibin kurulduğunu iddia ediyor.

Yayınlanan rapor, çalışmaların tam olarak nasıl sonuçlanacağı hakkında ayrıntı vermezken, App Store arama özelliklerinin geliştirileceğini belirtiyor. Arama üzerinde operasyon yürüten ekip çalışmalara yeni başlamış durumda. Bu nedenle değişikliklerin ne zaman geçerli olacağıyla ilgili henüz somut bir tarih yok.
Tüm bunlarla birlikte Apple'ın hayata geçirmeyi düşündüğü büyük bir planı var: ücretli arama modeli. Bu da uygulama ve oyun geliştiricilerinin arama sonuçlarında daha iyi konumda yer almak için ödeme yaparak bazı anahtar kelimeler girildiğinde kendi uygulamalarını en üst sıralara taşıyabilmelerini sağlayacak. Bu girişim Apple'ı serbest piyasadan uzaklaştırsa da şirketin App Store üzerinden daha fazla para kazanmasının önünü açmış olacak. Teknoloji devi geçtiğimiz mali yılda servislerinden 20 milyar dolar gelir elde ederken bunun yüzde 30'luk kısmında App Store satışlarının payı vardı.

Bazı kullanıcılar bu fikri pek hoş karşılamayabilir ancak Google da geçtiğimiz Temmuz itibariyle Android Play Store üzerinde bu tür bir ücretli arama olanağı sunmaya başlamıştı. Muhtemelen Apple da kendi uygulama mağazasına benzer bir sistem getirerek pastadan pay kapmak istiyor. Sponsorlu sonuçları yıl sonundan önce muhtemelen de iOS 10 ile görmek şaşırtıcı olmayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız İşin Teşekkürler.