13 Nisan 2016 Çarşamba

Android 7.0 Nasıl Gelecek? Beklentiler Ne?

Google tarafından piyasaya sürüldükten çok kısa bir sonra büyük bir popülerlik kazanan ve pek çok akıllı telefonda kullanılan Android işletim sisteminin yeni versiyonu hakkında bilgiler gelmeye başladı.

Android 7 olarak piyasaya sunulması beklenen işletim sisteminin yeni sürümünde bazı özellikler şimdiden kesinleşmiş olurken elde edilen bilgilere göre yeni işletim sisteminde olması beklenen özellikler şöyle;

Çoklu ekran modu

Tablet için destek ve özel bir ara yüz

Açık kaynaklı OpenJDK tabanlı bir kütüphane

Şu ana kadar kesin olarak gelmesi beklenen özellikler bunlar olurken kullanıcıların da Android 7 sürümünden pek çok beklentisi bulunmakta. Bu konuda en çok istenen koyu bir tema olurken özellikle siyah rengin pil konusunda tasarruflu olması bu konudaki beklentilerin de artmasına neden oluyor

Cihazda olması beklenen bir diğer özellik ise akıllı kilit. Android 6 ile birlikte kullanıcılara sunulmasına rağmen uygulamaların çoğunun bu özelliği desteklememesi kullanım konusunda sıkıntılar yaşatıyor. Fakat Android 7 ile birlikte uygulamalarda da yapılacak değişiklikler sonrasında akıllı kilidin artık çok daha farklı ve fazla alanda kullanılması isteniyor.

Android 7 ile birlikte pil tüketimi konusunda daha fazla seçenek isteyen kullanıcılar uyku modu gibi farklı özellikler ile pile hükmetmek istiyor.

Google'ın yeni Android versiyonu hakkında piyasadaki beklentiler ve elde edilen bilgiler bunlarla sınırlı olmasa da önümüzdeki günlerde gelecek yeni sızdırmalar ile daha net bilgilere sahip olmayı bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız İşin Teşekkürler.